Ambtelijk secretarissen

Ambtelijk secretarissen

Het vak van de ambtelijk secretaris is volop in beweging. Zelfs aan de tenaamstelling wordt eindelijk getornd: van ambtelijk secretaris naar medezeggenschapsprofessional. Een bijzondere functie die op verschillende niveaus beoefend kan worden.

sl-IMPACT traint en coacht al jarenlang medezeggenschapsprofessionals.

De leergangen voor de Ambtelijk Secretaris op niveau A, B en C hebben het VASMO-predicaat.

Vasmo

Sinds november 2015 hebben we een vierde leergang voor de medezeggenschapsprofessional ontwikkeld; niveau D. Een leergang die opleidt tot Adviseur Dialoog en Participatie.

Alle leergangen bevatten een aantal gespreide trainingsdagen, met huiswerkopdrachten die op de eigen praktijk toepasbaar zijn. De trainer houdt tussendoor ook contact met de cursisten om de voortgang goed af te stemmen.

Leergang niveau A

Bent u net aangesteld als ambtelijke secretaris voor de OR en heeft u behoefte aan een stevige basis, waarmee u uw werk kunt doen? Of bent u al wat langer aan de slag en wilt u de kneepjes van het vak leren? Met deze leergang met een VASMO-predicaat helpen wij u graag op weg! Vanuit de rol en positionering van de ambtelijk secretaris als vertrekpunt doet u veel praktische kennis op over de OR in relatie tot uw functie. Daarnaast ontwikkelt u vaardigheden die uw ondersteuning aan de OR versterken.

Meer informatie

Leergang niveau B

U bent al een tijdje ambtelijk secretaris en ondersteunt de OR optimaal met administratieve en organisatorische werkzaamheden. U merkt dat u toe bent aan een verdieping in uw functie. In deze, door de VASMO gecertificeerde leergang, leert u de OR beleidsmatig te ondersteunen vanuit twee invalshoeken: u vergroot uw inhoudelijke kennis van uw organisatie door het maken van een organisatiediagnose. Anderzijds ontwikkelt u vaardigheden om uw beleidsmatige functie vorm te geven als adviseur.

Meer informatie

Leergang niveau C

U heeft uw sporen als beleidsondersteunende ambtelijk secretaris verdiend en bent toe aan een nieuwe stap in uw loopbaan. Na de leergangen gericht op administratieve-, organisatorische- en beleidsvoorbereidende ondersteuning, biedt coachende begeleiding van OR en de individuele leden een geheel andere vakinhoudelijke ontwikkeling binnen de reeks van leergangen. Door aandacht te besteden aan de samenwerkingsprocessen tussen de OR- en individuele leden, leert u het maximale uit de OR-leden te halen en het functioneren van de OR te verbeteren.

Meer informatie

Leergang niveau D

Medezeggenschap verandert onder invloed van ontwikkelingen in de samenleving en in de organisatie. Die veranderingen lijken soms langzaam te gaan, maar op sommige plekken is de beweging fors. Als ambtelijk secretaris is het dan zoeken naar je rol en toegevoegde waarde in die verandering. Hoe schakel je in die soms dynamische omgeving? Hoe kun je een bijdrage leveren als verbinder? De nieuwe leergang voor ambtelijk secretarissen niveau D, sluit aan op deze vragen.

Meer informatie