Dagelijks bestuur ondernemingsraad

Dagelijks bestuur ondernemingsraad

Een goed DB is van onschatbare waarde voor de ondernemingsraad.
Om het dagelijks bestuur te helpen bij hun verschillende rollen en veelzijdigheid aan taken, hebben wij een aantal workshops ontwikkeld die de onschatbare waarde van het dagelijks bestuur nog meer versterken.

Trainingen

De onschatbare waarde van verschillende rollen en taken van het dagelijks bestuur

In deze training leer je het brede palet aan rollen van het dagelijks bestuur kennen. Dit helpt je om te leren schakelen op het juiste moment: wanneer is welke rol gewenst? Zo leer je werkwijze als DBOR te verbreden voor nog meer resultaat in het OR-werk.

Meer informatie

Begeleiden van OR leden, oog voor diversiteit binnen de OR

De OR is een optelsom van individuele leden met allemaal een eigen achtergrond. Denk aan de mate van ervaring in het OR-werk, de verschillende functies die ieder heeft in het reguliere werk, de redenen waarom iemand lid is van de OR. Zaak is om oog te hebben voor de diversiteit van de OR als team en deze te leren benutten door ieder OR-lid maatwerk begeleiding en ondersteuning te geven die hij of zij nodig heeft. Leer hoe je je rol als begeleider van individuele OR-collega’s kunt invullen.

Meer informatie

Zinvol overleg met de bestuurder

Hoe zorg je ervoor dat je als ondernemingsraad stevige afspraken maakt met je bestuurder en concrete resultaten behaalt? Het overleg tussen ondernemingsraad en bestuurder is immers de kern van de medezeggenschap. Daar kun je successen boeken. Maar dan moet je wel weten hoe je meer haalt uit het gesprek met de bestuurder. In deze training staat daarom de rol van samenwerkingspartner van de WOR-bestuurder centraal.

Meer informatie

Deep democracy

Wil je alle meningen in de vergadering naar boven krijgen? Besluiten nemen waaraan alle leden zich kan verbinden? Wil je dat de leden meer betrokken zijn in de vergadering? Wil je leren omgaan met een grote diversiteit aan meningen in een groep?
Deep Democracy biedt hiervoor de handvatten.

Meer informatie

Trainingen

Startende voorzitters/secretarissen/ambtelijk secretarissen

Een tweedaagse startcursus voor sleutelfiguren in de OR.
U krijgt als voorzitter, secretaris en ambtelijk secretaris zicht op uw speciale functie in de OR: het leiden van de OR-vergadering en de verschillende secretaristaken. U krijgt handvatten voor het soepel laten verlopen van het werkproces en communicatie binnen de OR.

Data: Voorjaar 2024.

Ervaren voorzitters/secretarissen en ambtelijk secretarissen

Een tweedaagse vervolgcursus voor een DB die het beste uit de OR-leden willen halen.
Als ervaren voorzitter of secretaris/ambtelijk secretaris leert u de OR te coachen tot een succesvol en geïnspireerd team. De training is gericht op gedragsverandering bij OR-leden, zodat heldere werkafspraken vanzelfsprekend worden en resultaten merkbaar en effectief zijn. U leert hoe u uw team kan coachen, zodat het werkplan ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd.

Data: Voorjaar 2024.

Inschrijven voor een cursus