OR en achterban

OR en achterban

Contact met de achterban is in deze tijd belangrijk. Zo laat je niet alleen de collega’s weten wat er leeft in de organisatie, maar kun je ook je oor te luisteren leggen bij je collega’s en hun zorgen aankaarten bij de bestuurder.

Als OR-lid is het daarom nog belangrijker geworden om echt verbinding te maken met de achterban. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat iedereen kan volgen wat de OR doet? Hoe zorg je ervoor dat alle collega’s begrijpen wat er in de OR speelt? Hoe zorg je ervoor dat collega’s kunnen meepraten als ze dat willen?

Om je te helpen vaardiger te worden in achterban communicatie hebben we een aantal trainingen ontwikkeld.

Je kunt kiezen of de je de cursus in zijn geheel volgt op een dag op een fysieke locatie of dat je de cursus online volgt op twee data. De datum voor de startbijeenkomst is al gepland. De datum voor de vervolgbijeenkomst plannen we in overleg met elkaar.

Training OR en achterban de basis

In deze training leer je hoe je van achterban communicatie een goed doordacht plan maakt dat je natuurlijk ook nog eens kunt gaan uitvoeren! Je leert hoe je anderen hierbij kunt betrekken, zodat het OR-werk breed in de organisatie bekend wordt.

Fysieke training

Training Heldere Taal

In deze training gaan we aan de slag met schriftelijke communicatie. Het gaat niet alleen om het goed verwoorden van je boodschap, maar ook over aantrekkelijk schrijven. Wat daar zoal bij komt kijken: Hoe breng je het OR-nieuws Hoe houd je die aandacht vast?

Fysieke training