Actueel

Actueel

Volg ons op Linkedin


Aanrader

In een gastblog van Alice Oosterhoff, medezeggenschapsprofessional bij Gemeente Utrecht, interne bedrijven blikt zij terug op de leergang Adviseur Dialoog en Participatie.

Groepsfoto

Vanuit mijn vak ben ik altijd opzoek naar vernieuwingsrichtingen, waarin de medezeggenschap zich beweegt. Zo ontstond mijn interesse voor de leergang Adviseur Dialoog en Participatie. Ook de ondernemingsraad waar ik voor werk werd enthousiast over de inhoud van het programma. Zo startte ik in november 2016 aan de leergang. Leerde vernieuwingsrichtingen binnen de MZ en verschillende dialoogvormen kennen.

Stephany LinthorstBinnen de leergang werk je aan je persoonlijke ontwikkeling met name op het gebied van dialoogvoering en maak je een analyse van de medezeggenschap en participatie binnen de organisatie. Dit resulteerde in een mooi visiedocument Dialoog en Participatie.

Nu een maand na afronding van de leergang merk ik dat ik de opgedane kennis, dagelijks toepas! Het is echt een aanrader om een analyse te maken van de organisatie met het oog op participatie en medezeggenschap!

Alice Oosterhoff, medezeggenschapsprofessional bij Gemeente Utrecht, interne bedrijven

De leergang Adviseur Dialoog en Participatie is ontwikkeld in samenwerking tussen MEDE en sl-IMPACT. Meer informatie over deze leergang kan je opvragen bij Stephany Linthorst, organisatiecoach bij sl-IMPACT, via info@sl-impact.nl.


Nieuwsbrief maart 2017

Terugblik platformbijeenkomst ASSW 2 februari 2017

Tijdens de bijeenkomst op 2 februari waren 11 deelnemers aanwezig. De volgende onderwerpen kwamen aan bod:

  • Inhoudelijk thema: vernieuwende medezeggenschap in de praktijk:
    Een bijdrage van Klaas Spoelstra, ambtelijk secretaris bij Empatec.
    De ondernemingsraad van Empatec maakt stappen in de vernieuwing. Zo heeft er een verschuiving plaatsgevonden van een aantal taken van de OR naar de commissies. Daarnaast zoekt de OR steeds meer de samenwerking op zowel intern als extern.

.....

Lees verder


Nieuwsbrief juni 2016

Terugblik platformbijeenkomst ASSW 5 april 2016
Middels een kennismakingsoefening gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over een door hun ingebrachte thema’s, zoals vernieuwende medezeggenschap, omgaan met veranderingen, opstart nieuwe OR, relatie OR/bestuurder, tips bij reorganisatie, groepsproces OR, uitwisseling AS-en over functie/uitdagingen, taakverdeling binnen OR/DB, betrokkenheid achterban. Een aantal van deze thema’s worden als input gebruikt bij volgende platformbijeenkomsten ASSW.

.....

Lees verder