Algemene trainingen

Algemene trainingen

Startende OR-leden

Basis ondernemingsraadswerk
Op deze dag verwerft u basiskennis en -inzichten die nodig zijn bij het vervullen van uw OR-taak, zodat u als OR-lid snel en volwaardig meedraait. U krijgt zicht op de rol en positie van de OR, beleidsvorming in de organisatie en u leert de belangrijkste bevoegdheden in de WOR.

Datum: voorjaar 2019.

Basiscursus Potentiele OR kandidaten

Goed voorbereid
Van een ondernemingsraad wordt steeds meer verwacht. Daarom worden er ook steeds hogere eisen gesteld aan de capaciteiten van de OR leden. Om potentiele OR kandidaten goed voor te bereiden om het OR werk is een basiscursus “potentiele OR kandidaten” VOORDAT de potentiele OR-leden zich definitief kandidaat stellen voor de OR. In een viertal middagen worden de potentiele OR-kandidaten voorbereid op het OR werk.

Locatie: incompany.

Aan het woord

Woordvoeren in de OR vergadering en overlegvergadering
Om mee te doen in een OR –vergadering en/of overleg vergadering moet u ook het woord kunnen nemen. Maar hoe doet u dat eigenlijk?
Tijdens deze training krijgt u handvatten om het woord te voeren in een vergadering en oefenen we met praktijksituaties.
In een 3 middagen bereiden we u voor op het woordvoeren in een vergadering.

Locatie: incompany.

VGWM-commissies

Startende VGWM-commissies;
Tijdens deze dag krijgt u inhoudelijke kennis aangereikt en handvatten om een effectieve bijdrage te leveren aan de verbetering van arbeidsomstandigheden in uw organisatie. U krijgt een goed beeld van het werkgebied van de OR en/of de VGWM-commissie. U krijgt inzicht in een effectieve werkwijze voor de OR/VGWM-commissie en een effectieve samenwerking tussen OR/VGWM-commissie/ambtelijk secretaris en andere actoren.

Datum: voorjaar 2019.

Maatwerk

Natuurlijk geven wij ook maatwerktrainingen aan OR-en.
Wilt u meer informatie over bovenstaande trainingen? Stuur dan even een mailtje naar Stephany Linthorst.

Inschrijven voor een cursus